Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

Rohde & Schwarz Elektronik ve Telekomünikasyon Ürünleri ve Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (bundan böyle "Rohde & Schwarz" olarak anılacaktır) kişisel verilerinizin gizliliğine saygı duymayı ve korumayı taahhüt eder. İşbu aydınlatma metni, kişisel verilerinizin Rohde & Schwarz web sitelerinde toplandıktan sonra Rohde & Schwarz tarafından nasıl tutulacağı ve sonrasında nasıl işleneceği konusunda bilgi sağlar. Ayrıca, kişisel verilerinizin toplanması ve kullanılması konusunu nasıl kontrol edebileceğiniz ile haklarınız konusunda da bilgi verilmektedir.

Bizlerle kişisel verilerinizi paylaşmanız halinde, bilgilerinizin yalnızca Rohde & Schwarz ile iş ilişkinizi devam ettirmek amaçlı olarak veya işbu beyanda belirtilen kullanım şekillerinden biri kapsamında kullanılacağından emin olabilirsiniz.

İçindekiler:

1. Veri sorumlu ve veri temsilcisinin adı ve adresi
2. Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği
3. İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği
4. Çerezler
5. Kullanıcı profili oluşturma
6. Bültenler
7. Kişisel veri sahibinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesinde sayılan hakları
8. Üçüncü taraf web sitelerine olan bağlantılar
9. İletişim formu ve e-posta trafiği
10. Kişisel veri saklama süresi
11. Gizlilik beyanındaki değişiklikler

1. Veri sorumlu ve veri temsilcisinin adı ve adresi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca veri sorumlusu:

Rohde & Schwarz Elektronik ve Telekomünikasyon Ürünleri ve Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Kızılırmak Mah. Dumlupınar Bulvarı Next Level Ofis
No:3/44-45 A Blok Kat:10 Söğütözü
Çankaya – Ankara / Türkiye

Tatlisu Mah. Senol Günes Bulvari
Mira Tower No: 2 Daire: 68
34775 Ümraniye - ISTANBUL

Tel: +90 312 284 1086
Faks: +90 312 284 3114

E-posta: info-turkey@rohde-schwarz.com

Web site: www.rohde-schwarz.com/tr


Veri temsilcisi:


Stephan Metzger

Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG
Mühldorfstraße 15
81671 Munich - Almanya

Tel: +49-89-4129-0
E-posta: dataprotection@rohde-schwarz.com

2. Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği

2.1 Web siteleri ziyaret ederken oluşturulan günlük dosyalarına ilişkin notlar

Bir Rohde & Schwarz web sitesini ziyaret ettiğinizde, varsayılan olarak, İnternet sağlayıcınız tarafından iletilen bilgiler (ör. üzerinden Rohde & Schwarz web sitelerine erişim sağladığınız alanlar (domain), IP adresiniz, işletim sistemi, tarih ve saat, tarayıcı tipi, dil ve konfigürasyonlar, Rohde & Schwarz web sitelerinde izlediğiniz köprüler (hyperlink) ve bu web sitelerindeki aktiviteleriniz), web sitelerinin teknik işleyişini sağlamak için otomatik olarak toplanır. Bu bilgiler, günlük dosyaları şeklinde kaydedilir.

2.2 Genel erişime açık alanın özel kullanımı

Genel erişime açık olan Rohde & Schwarz web sitelerini kişisel verilerinizi paylaşmadan ziyaret edebilirsiniz. Madde 2.1'de belirtilen bilgiler istatistik amaçlı olarak anonim şekilde analiz edilmekte olup, Rohde & Schwarz bu bilgileri, bir birey olarak kimliğinizi tespit etmek amaçlı kullanmaz. Sizi tanımlamak için kullanabileceğimiz IP adresi ve diğer özellikler, analiz öncesinde silinir. Söz konusu anonim bilgiler, Rohde & Schwarz'ın web sitesini iyileştirmek için trendleri ve paternleri anlamasına yardımcı olmak amacıyla, yalnızca yığın halde analiz edilir.

2.3 Kayıt fonksiyonuna sahip web sitelerin kullanımı

2.3.1 GLORIS (Rohde & Schwarz'ın İşletmeler Arası -B2B- portalı)'ın kullanımı

GLORIS'e kayıt olmak için; unvanınız, adınız ve soyadınız, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, faks numaranız ve şirket adınız gibi kişisel verilerinizi paylaşmanız gerekmektedir. Bu verilere, ilgili servis ve destek uygulamalarına gerekli iletişim bilgilerini sağlamak ve özellikle de birinin web sitemizin belirli erişim alanlarına erişme yetkisi olup olmadığını belirlemek (kullanıcı doğrulama) amacıyla ihtiyaç duyulmaktadır.

2.3.2 İnternet mağazalarının kullanımı

Kişisel verilerinizi girmeden veya kaydetmeden Rohde & Schwarz internet mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Ancak, bir müşteri hesabı oluşturmak, fiyat teklifi istemek veya sipariş vermek istemeniz halinde; unvanınız, adınız, soyadınız, şirket adınız, adresiniz, telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi kişisel verilerinizi paylaşarak kayıt olmanız gerekir. Sipariş verirken ayrıca vergi kimlik numaranızı paylaşmanız gerekmektedir. Rohde & Schwarz ödeme verilerinizi toplamaz. Tercih ettiğiniz ödeme yöntemine bağlı olarak, bu veriler ödeme servis sağlayıcısı tarafından toplanabilir.

PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
22-24 Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg

https://www.paypal.com/

2.3.3 İş portalının kullanımı

Web sitemizi Rohde & Schwarz'a iş başvurusunda bulunmak için kullanmak istemeniz halinde, bizlerle belirli kişisel verilerinizi paylaşmanız gerekecektir. Bu veriler, sadece gerekli olan ölçüde, web sitelerinin teknik yönetimi için kullanılır.

Bizlere kariyer portalımız aracılığıyla sizden talep edilmemiş bir başvuru göndermeniz halinde, kişisel verilerinize işe almayla görevli yöneticiler ve İK erişebilir.

Açılan bir pozisyon için başvurmanız halinde ise, verileriniz yalnızca bu özel pozisyona başvurunuz amacıyla işlenecek olup, pozisyon doldurulduktan altı ay sonra silinecektir.

Daha fazla bilgi için, lütfen careers.rohde-schwarz.com adresindeki veri koruma bilgilerini okuyunuz.

2.4 Kullanım ve işleme

Kişisel verileriniz sadece; Rohde & Schwarz ile aranızdaki iş ilişkisi, Rohde & Schwarz web sitelerinde belirtilen diğer amaçlar veya belirtilen diğer herhangi bir amaç (ör. danışmanlık hizmetleri, ürün ve hizmetler hakkında bilgi vb.) çerçevesinde kullanılacaktır. Aşağıda yer alan 3. Bölüm uyarınca, Rohde & Schwarz'ın servis sağlayıcıları, sadece hizmet vermeleri için kesinlikle gerekli olan bilgileri alırlar. Kişisel verilerinizin yukarıda belirtilenler dışındaki amaçlar kapsamında kullanılması için onayınızın alınması gerekmesi halinde, verileriniz sadece siz onay verdiğiniz taktirde kullanılacaktır.

Rohde & Schwarz, verilerinizi güvenli, güncel ve eksiksiz tutmak ve yetkisiz üçüncü şahısların erişiminden korumak için, veri iletirken şifreleme kullanımı gibi uygun teknik ve organizasyonel önlemleri almıştır.

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verilerin, Rohde & Schwarz'a hizmet sağlayabilmeleri adına Rohde & Schwarz servis sağlayıcılarına iletilmesi gerekebilir. Söz konusu bu verilerin iletilmesinin nedenleri arasında (bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ürün ve hizmetlerle ilgili sorularınızı cevaplamak, olay kayıtlarını işlemek, siparişleri işlemek ve tercihleriniz doğrultusunda Rohde & Schwarz web sitelerini kişiselleştirmek yer almaktadır (bkz. 5. Bölüm - Kullanıcı profili oluşturma). Servis sağlayıcıların tamamı, ilgili Rohde & Schwarz veri koruma hükümlerine tabidir.

4. Çerezler

Rohde & Schwarz, web siteleri ziyaret edildiğinde bilgi toplamak amacıyla özellikle çerezler olmak üzere çeşitli teknolojilerden faydalanır. Çerez, bir web siteden gönderilen ve web tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda saklanan küçük bir veri parçasıdır.

Web sitelerinin teknik işleyişi bakımından Rohde & Schwarz, kişisel bilgi içermeyen ve de temel web site fonksiyonlarını sürdürmek ve web sitesini işletmek amacıyla kullanılan gerekli çerezleri kullanmaktadır. Bu çerezler, sağladığınız tüm kişisel verilerle birleştirilmez.

Rohde & Schwarz ayrıca, sadece çerez banner'ı üzerinden açıkça onay vermeniz şartıyla, izleme çerezleri de kullanmaktadır. Bu çerezler; hizmet sunumunu geliştirmek için web sitesinin nasıl kullanıldığını analiz etmek, Rohde & Schwarz web sitelerini kişiselleştirmek ve web sitesi işlevlerini en uygun şekle getirmek amacıyla kullanılmaktadır.

Formlara herhangi bir kişisel veri girmeniz halinde, söz konusu veri, veriyi her seferinde tekrar girmek zorunda kalmamanız adına bir çerezde kaydedilebilir.

Rohde & Schwarz web sitelerine özel izleme çerezlerinin depolanıp depolanmadığını kendiniz doğrudan kontrol edebilirsiniz. Uygun çerez ayarlarını yaparak, izleme çerezlerinin kaydedilip kaydedilmediğini kontrol edebilirsiniz. Çerezlerin kaydedilmesine izin vermemeniz halinde bazı işlevlerin artık kullanılamayacağını unutmayınız.

Ayrıca tarayıcınızı, bir çerez aldığında size bildirecek şekilde ya da çerezlerin kaydedilmesini genel olarak engelleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tarayıcınızın yardım işlevine bakınız.

5. Kullanıcı profili oluşturma

Rohde & Schwarz web sitelerini en uygun şekle getirmek ve sitelerin tasarımlarını müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlamak adına takma ad verilen kullanıcı verilerini toplayıp bunları yığın halde kaydeder. Bu veriler, takma ad altında kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılır. Rohde & Schwarz, bu bölümde geçen üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından sağlanan aşağıdaki izleme ve analiz teknolojilerini kullanmaktadır. Bu teknolojilerin tamamı, sadece önceki bölümde belirtildiği gibi bunlara izin verdiğiniz taktirde, izleme çerezlerini kullanırlar.

Üçüncü taraf sağlayıcılar, Rohde & Schwarz adına, bu bilgileri, takma ad vermek suretiyle, Rohde & Schwarz web sitelerini kullanımınızı kaydetmek için kullanacaklardır. Bu bilgiler, Rohde & Schwarz'a web sitesi kullanımına ilişkin diğer hizmetleri sağlamak adına (Rohde & Schwarz web mağazalarında hangi ürünleri satın aldığınız gibi) web site aktiviteleriniz hakkında rapor oluşturmak için kullanılacaktır. Rohde & Schwarz ayrıca kullandığınız web site işlevlerini ve bunları nasıl kullandığınızı da kaydetmektedir. Bu amaç kapsamında Rohde & Schwarz, oturum açma verilerinizi girerek web sitesinde oturum açmanız şartıyla, toplanan verileri kullanıcı hesabınıza bağlamak için aşağıdaki teknolojileri kullanmaktadır.

Rohde & Schwarz yukarıda belirtilen verileri;

  • bu siteleri nasıl kullandığınızı daha iyi anlamak,
  • sizlere ilginizi çekebilecek içerik ve teklifler sunmak ve
  • ürünlerini ve hizmetlerini geliştirmek üzere web sitelerini nasıl kullandığınızı analiz etmek

için kullanmaktadır.

Tarayıcınız tarafından aşağıdaki teknolojiler kapsamında iletilen IP adresi, aşağıdaki geçen üçüncü taraf sağlayıcılardan gelen diğer verilerle birleştirilmez.

GLORIS kullanıcıları için, kriptografik karma değerler formunda takma ad içeren tanımlayıcılar kullanılır. Bu, web sitemizi sizlerin özel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebilmemiz açısından, aktivitelerinize ilişkin bir fikir sahibi olmamızı sağlamaktadır.

Üçüncü taraf sağlayıcılar

intelliAd

intelliAd Media GmbH, Sendlinger Str. 7, 80331 Munich, Almanya'dan edinilen teknolojiler web sitesinde pazarlama ve optimizasyon amacıyla veri toplamak ve kaydetmek için kullanılır. IP adresiniz kullanılmaz; kullanıcı davranışı, doğrudan tam IP adresi kullanılmadan analiz edilir.

Verilerinizin sonraki dönemlerde toplanması ve kaydedilmesine dilediğiniz zaman itiraz etme hakkına sahipsiniz. Bunun için lütfen aşağıdaki linki kullanınız: http://login.intelliad.com/optout.php.

Adobe Analytics

Rohde & Schwarz web sitelerinde, kullanıcıların web sitesi ve içeriği ile nasıl etkileşimde bulunduğu hakkında bilgi toplamak amacıyla Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, İrlanda'nın teknolojileri kullanılmaktadır. Rohde & Schwarz, bu bilgileri, örneğin içeriği kişisel ilgi alanlarınıza göre uyarlayarak, sitenin ziyaretçilere katma değer sağlayıp sağlamadığını görmek için kullanır.

Veriler Adobe Analytics tarafından toplandıktan sonra anonimleştirilir, işlenir ve Avrupa'daki Adobe bilgisayar merkezlerinde depolanır.

6. Bültenler

Rohde & Schwarz web sitelerindeki çeşitli yerlerde, çeşitli haber bültenlerine abone olabilirsiniz. Bu bültenleri sadece açık rıza göstermeniz halinde alabilirsiniz.

Bazı bültenlerde, bültenlerinin ne kadar etkili olduğunu analiz etmek için web işaretçileri kullanmaktayız. Bu şekilde toplanan bilgiler anonimleştirilmekte ve istatistiksel analiz için kullanılmaktadır. Bunlar sadece, kayıt sırasında bu konuda bilgilendirilmiş olmanız şartıyla, ilgilendiğiniz ürünleri, çözümleri ve hizmetleri belirlemek ve size bunlara göre tavsiyelerde bulunmak ve bilgi vermek amacıyla kişisel verilerinizle birleştirilir; bu gibi durumlarda kendi teknolojimizi ya da Tripicchio AG, Engesserstrasse 4a, 79108 Freiburg, Almanya'dan sağladığımız teknolojileri kullanmaktayız.

Bülten alıcılarının kimliği Tripicchio AG'ye açıklanmaz.

Bülten alma onayı metni aşağıdadır:

Bülten alma onayı

Rohde & Schwarz'dan bülten almak istiyorum

( ) E-posta ( ) Posta

Bu ayrıntılı olarak ne anlama geliyor?

ROHDE & SCHWARZ GmbH & Co. KG ile

a) ROHDE & SCHWARZ Vertriebs-GmbH (Almanya için) ya da

b) bu web sitede adı geçen ROHDE & SCHWARZ kuruluşunun (diğer ülkeler için)

test ve ölçüm alanlarındaki ürün ve çözümler, güvenli iletişim, dinleme/izleme ve ağ testi, yayın ve medya ve siber güvenlikle ilgili olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, pazarlama ve reklam amaçlı (ör. özel teklifler ve indirim promosyonları hakkında bilgi) olarak seçilen kanal üzerinden (e-posta veya posta) benimle iletişime geçmesini kabul ediyorum.

Haklarınız

Bu onay beyanı news@rohde-schwarz.com adresine "Aboneliği iptal etme" konulu bir e-posta göndererek herhangi bir zamanda iptal edilebilir. Buna ek olarak, gönderilen her e-postada gelecekteki e-posta reklamları aboneliğini iptal etmek için bir bağlantı bulunur. Kişisel verilerin kullanımı ve iptal prosedürü hakkında daha fazla bilgi “Gizlilik Beyanı”nda bulunmaktadır.

Bülten üyeliğinizi dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Bunun için e-postadaki aboneliği iptal et bağlantısını kullanabilir ya da GLORIS bülteni için, giriş yaptıktan sonra profil ayarlarınızı bu doğrultuda değiştirebilirsiniz.

7. Kişisel veri sahibinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesinde sayılan hakla

Rohde & Schwarz web sitelerine girdiğiniz kişisel verilerinizi dilediğiniz zaman görüntüleyebilir, düzeltebilir ve silebilirsiniz. Ayrıca, bu verilerin devamlı kullanımına itiraz etme ve veri kullanımı için verdiğiniz onayı iptal etme hakkına sahipsiniz.

Bunun için dataprotection@rohde-schwarz.com adresine e-posta gönderebilir ya da veri koruma görevlisi ile iletişime geçebilirsiniz (bkz.1. Bölüm).

Bir GLORIS hesabınız olması halinde, verileri doğrudan profilinizde görüntüleyebilir ve düzeltebilirsiniz. Verileri silmek için, Müşteri Desteğine e-posta gönderiniz: customersupport@rohde-schwarz.com.

Kişisel verilerinizin işlenmesi için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca veri sahibi sizler olup, veri sorumlusuna ilişkin belirli haklarınız bulunmaktadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca veri sahibi olarak;

7.1 Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
7.2 Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
7.3 Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
7.4 Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
7.5 Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
7.6 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
7.7 7.5 ve 7.6 bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
7.8 İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
7.9 Kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

8. Üçüncü taraf web sitelerine olan bağlantılar

Rohde & Schwarz web sitelerinde diğer web sitelerine olan bağlantılar bulunabilmektedir. Bu bağlantıları izlediğiniz taktirde, Rohde & Schwarz web sitelerinden ayrılmış ve ayrıca diğer web sitelerini kapsamayan bu beyanın geçerlilik kapsamı dışına çıkmış olacaksınız. Rohde & Schwarz söz konusu bu sitelerin gizlilik politikası ya da içeriğine ilişkin herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

9. İletişim formu ve e-posta trafiği

Elektronik iletişim için Rohde & Schwarz web sitelerinde bir iletişim formu bulunmaktadır. Formda girdiğiniz veriler Rohde & Schwarz'a aktarılacak ve kaydedilecektir.

Aktarılan veriler; unvan, ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası, şirket adı, ülke, adres ve talepte girdiğiniz tüm verilerdir.

Ayrıca bizlere e-posta ile de ulaşabilirsiniz. Bu durumda, e-posta ile gönderdiğiniz kişisel bilgiler saklanacaktır.

10. Kişisel veri saklama süresi

Kişisel verileriniz; özellikle kararlaştırılan amaç veya yasal yükümlülüklere uygun hareket etmek için gerekli olduğu sürece olmak üzere izin verildiği sürece sadece Rohde & Schwarz (ve varsa, servis sağlayıcıları tarafından) tarafından saklanacaktır. Veri işlemenin amacı ortadan kalktığında veriler silinir.

11. Gizlilik beyanındaki değişiklikler

Rohde & Schwarz'ın bu beyanı dilediği zaman değiştirme hakkı saklıdır. Bu nedenle, gizlilik beyanını düzenli aralıklarla onaylamanızı talep edebiliriz. Önemli değişiklikler yapılması halinde, bu hususta ilgili bir bildirim ana sayfamızda yayınlanacaktır.

Bu gizlilik beyanında önemli değişiklikler yapılması halinde söz konusu değişiklikler konusunda kayıtlı kullanıcıları ve müşterileri e-postayla bilgilendirmekteyiz.

Rohde & Schwarz Türkiye Service & Sales Locator

İstanbul Ofisimiz:
Tatlısu Mah. Şenol Güneş Bulvarı, Mira Tower,
No:2, Daire:68
34775 Ümraniye - İstanbul
Tel: +90 216 575 3033
Faks: +90 216 575 2919


Ankara Ofisimiz:
Kızılırmak Mah. Dumlupınar Bulvarı No:3 Next Level Ofis 10.Kat
No:44 Söğütözü, 6510 Çankaya/Ankara
Tel: +90 (312) 284 10 86
Faks: +90 (312) 284 3114

International Website